Въздушен Шенген“ и прием на бежанци иска от нас Австрия България

...
Въздушен Шенген“ и прием на бежанци иска от нас Австрия България
Коментари Харесай

България няма да приеме от Австрия поставянето на условия към нас, смята премиерът Денков

„ Въздушен Шенген “ и банкет на бежанци желае от нас Австрия

България няма да одобри от Австрия слагането на някакви специфични условия към нас. Това, че има смяна в тяхната позиция за Шенген ни дава опция за договаряния и е стъпка напред. Това разяснява министър председателят Николай Денков във връзка появилата се информация, че Австрия може да се съгласи да отвори шенгенското пространство за България и Румъния, само че единствено по въздух.

" Все още не зная какво тъкмо е имал поради австрийският вътрешен министър - в случай че става въпрос да се съблюдават общоевропейски правила, при които да вземем за пример незаконните мигранти, хванати в Австрия да се връщат назад, където са регистрирани в Европейски Съюз - това и в този момент работи. Така, че да, в случай че става дума за по-добро съблюдаване на общоевропейските правила, ние ще го създадем. Но още през вчерашния ден споделих, че няма да приемем някакви специфични условия към България ", изясни акад. Денков.

" Ние настояваме, че договарянията би трябвало да продължат до последния вероятен миг ", уточни още министър-председателят. В идващите дни Денков ще има и поредна среща с канцлера на Австрия.

„ Въздушен Шенген “ и банкет бежанци – изискванията, които ни слага Австрия

Той изясни, че сега с Европейска комисия се търси общоевропейска рамка, по която да влезе решението за отсрочване на таксите за пренос на съветски газ. Николай Денков не се ангажира с мнение дали директните такси могат да бъдат обвързани с Шенген. " Ако обърнахте внимание, през вчерашния ден или оня ден излезе едно известие на Европейската комисия, че всяка страна може да спре съветския газ, без да бъде осъдена за това по-късно. "

Премиерът разяснява и тематиката за Бюджет 2024, който депутатите сега гледат на първо четене. Правителството чака той да бъде признат в точния момент. " Сътресенията, полемиките, разногласията са обикновено нещо. В края на краищата значимото е да имаме уравновесен бюджет ", разяснява Николай Денков.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР